La ceràmica antiga protagonitza el mes de setembre

Els dies 16, 17 i 18 de setembre a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona, des de Manners vam organitzar l’EMAC, una conferencia biennal sobre ceràmica antiga que reuneix acadèmics i joves investigadors del món de les humanitats i les ciències. A través de diverses xerrades i ponències es pretén promoure estudis interdisciplinaris i integrats de ceràmica antiga que tractin la producció, difusió i utilització d’aquest material.

Al llarg de tres dies professionals del sector van presentar nous enfocaments en l’estudi de la ceràmica antiga i desenvolupaments metodològics, així com avançaments científics en termes de tècniques d’analítica i processament de dades.

Alguns dels temes que es varen tractar a la conferència van ser el desenvolupament de nous mètodes i tècniques, les decoracions aplicades, la ceràmica tècnica, els centres de producció i estudis de matèries primeres, la ceràmica com a materials de construcció o els estudis experimentals i etnoarqueologia.

El congrés va reunir més de 180 participants procedents del món acadèmic que van poder posar en comú les seves investigacions i descobrir els nous plantejaments teòrics i metodològics que es van presentar a les diferents conferències.